Голубці з гречкою виходять ароматними, смачними і корисними для здоров'я. Така вегетаріанська страва готується дуже швидко та просто, відмінно насичує і не перевантажує шлунково-кишковий тракт.
Гречані голубці з квасолею
Інгредієнти:
- 1 качан білокачанної капусти
- 2 цибулини
- 400 г квашеної капусти
- 2 банки білої консервованої квасолі
- 100 г гречаної крупи
- 1 пучок кропу і петрушки
- Сіль і червоний пекучий перець за смаком
Спосіб приготування:
Бланшируйте качан капусти, потім розберіть на листя. Цибулю дрібно поріжте і спассеруйте на олії до золотистої скоринки. Гречку відваріть в підсоленій воді до напівготовності.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
У великій мисці змішайте злегка остиглу гречану кашу, смажену цибулю, квашену капусту. Додайте промиту консервовану квасолю, подрібнену зелень кропу і петрушки. Приправте фарш сіллю та спеціями за смаком. Щільно загорніть в кожен капустяний лист по 1-2 ст. л. начинки, обсмажте голубці в сковороді з розігрітою соняшниковою олією. Потім складіть в сотейник, залийте водою або овочевим бульйоном, приправте за смаком спеціями.
Тушкуйте близько 40 хвилин на слабкому вогні під кришкою. Подавайте голубці гарячими, посипавши меленим перцем чилі.
Смачного!
Приготуйте також хрусткі картопляні котлети з зеленим горошком. Відмінна вегетаріанська закуска в будь-який час доби.