Гречка на обід – поширена страва, яка має багато шанувальників. Не у всіх господарок виходить зробити її розсипчастою. Кулінарні експерти нагадали про одну хитрість, яка допоможе добитись потрібного ефекту.
Кухарі радять додавати у воду, де вариться гречка, соду. Дозування дуже маленьке - потрібно використовувати зовсім трошки засобу - на кінчику ножа. Інакше страва вийде гіркою – і обід буде зіпсований.
Ця хитрість допоможе зробити гречану кашу пухкою та повітряною. Сода також позбавить крупу специфічного запаху.
Фуд-блогери підкреслюють, що сода допоможе усунути всі непотрібні компоненти з крупи, яку ви могли погано промити. Лусочки після додавання гідрокарбонату натрію буквально виштовхуються на поверхню води. А господаркам треба буде лише зібрати їх ложкою та викинути.
Солимо, додаємо соду і засипаємо гречку. Зменшуємо вогонь і варимо під кришкою, поки не випарується більша частина води.
Вимикаємо плиту і обгортаємо кашу рушником на годину. Смачного!
Нагадаємо, який інгредієнт можна додати в гречану кашу для неймовірно гарного кольору та смаку.