Гречані котлети з печінкою: простий рецепт страви із дефіцитним інгредієнтом

Автор: Леся Ловіцька

Гречані котлети можна приготувати не лише з м'ясом, а й із субпродуктами, наприклад з печінкою. Від цього вони стануть не менш смачними, але більш доступними за ціною. Рецепт стане у нагоді господаркам, які зуміли дістати дефіцитний інгредієнт.

Гречані котлети з печінкою: простий рецепт страви із дефіцитним інгредієнтом  - today.ua

Гречка під час війни подорожчала у рази і практично зникла з полиць магазинів. Українці розкуповують крупу, вартість якої вже досягла історичного максимуму у нашій країні. Однак, незважаючи на високу вартість, гречка залишається одним із улюблених продуктів.

Спробуйте порадувати домашніми не простою кашею, а котлетами з печінкою. Її можна взяти будь-яку - свинячу, яловичу або курячу. У цьому рецепті використовується яловича.

Обід буде готовий менш як за годину. Вам знадобляться:

Популярні зараз

Багатьом українцям не зарахують до страхового стажу період роботи за останні 10 років

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

З'явився текст мирної угоди, яку Україна відмовилася підписувати навесні 2022 року

У Мережі з'явилась інформація про евакуацію влади з Харкова: коментар ОВА

  • склянка гречки;
  • 2 склянки води;
  • кілограм печінки;
  • 2 цибулини;
  • 3 яйця;
  • 4 сл. л. борошна;
  • сіль та спеції за смаком;
  • олія для смаження.

Як готувати

Переберіть і кілька разів промийте гречку. Налийте в невелику каструльку воду, закип'ятіть і надішліть туди крупу. Накрийте кришкою, відваріть до готовності та остудіть.

Потрібно промити печінку, просушити паперовими рушниками та зняти з неї плівку. Наріжте субпродукт на маленькі шматочки. Цибулю потрібно подрібнити на невеликі кубики і обсмажити на олії і залишити до охолодження.

Гречані котлети з печінкою: простий рецепт страви із дефіцитним інгредієнтом

Тепер слід перемолоти печінку в м'ясорубці – разом із піджаркою. Додайте яйця, посоліть і поперчіть суміш. Залишилося ввести гречку та борошно та перемішати до однорідного стану.

Сформуйте гречані котлети з печінкою – вони мають вийти середнього розміру. Обсмажте вироби на розігрітій сковороді до золотистої скоринки.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Страва смачніша у гарячому вигляді. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати соковиті печінкові котлети за 20 хвилин.