Today.ua

Гречані котлети з печінкою: простий рецепт страви із дефіцитним інгредієнтом

Гречані котлети можна приготувати не лише з м'ясом, а й із субпродуктами, наприклад з печінкою. Від цього вони стануть не менш смачними, але більш доступними за ціною. Рецепт стане у нагоді господаркам, які зуміли дістати дефіцитний інгредієнт.

Гречка під час війни подорожчала у рази і практично зникла з полиць магазинів. Українці розкуповують крупу, вартість якої вже досягла історичного максимуму у нашій країні. Однак, незважаючи на високу вартість, гречка залишається одним із улюблених продуктів.

Спробуйте порадувати домашніми не простою кашею, а котлетами з печінкою. Її можна взяти будь-яку - свинячу, яловичу або курячу. У цьому рецепті використовується яловича.

Обід буде готовий менш як за годину. Вам знадобляться:

Як готувати

Переберіть і кілька разів промийте гречку. Налийте в невелику каструльку воду, закип'ятіть і надішліть туди крупу. Накрийте кришкою, відваріть до готовності та остудіть.

Потрібно промити печінку, просушити паперовими рушниками та зняти з неї плівку. Наріжте субпродукт на маленькі шматочки. Цибулю потрібно подрібнити на невеликі кубики і обсмажити на олії і залишити до охолодження.

Тепер слід перемолоти печінку в м'ясорубці – разом із піджаркою. Додайте яйця, посоліть і поперчіть суміш. Залишилося ввести гречку та борошно та перемішати до однорідного стану.

Сформуйте гречані котлети з печінкою – вони мають вийти середнього розміру. Обсмажте вироби на розігрітій сковороді до золотистої скоринки.

Страва смачніша у гарячому вигляді. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати соковиті печінкові котлети за 20 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ