У класичних рецептах полуничного варення рекомендують брати ягоди та цукор у співвідношенні один до одного. Але чим менше цукру, тим краще для нашого здоров'я. А тому пропонуємо вам приготувати корисне частування для всієї родини з мінімальною кількістю цукру, желфіксом та лимонною кислотою.
Густе полуничне варення – рецепт
Складові:
- 1 кг полуниці
- 0, 5 кг цукру
- 1 пачка желфіксу
- 1/3 ч. л. лимонної кислоти
Спосіб приготування:
- Добре промиваємо полуницю, можна попередньо замочити у воді на 10 хвилин або оцтовому розчині. Для цього змішайте оцет із водою у співвідношенні 1:3 та залиште ягоди на кілька хвилин. Після цього промийте їх під проточною водою, розкладіть на паперовому рушнику і дайте стекти всій волозі.
- Видаляємо з ягід хвостики. 2/3 полуниці подрібнюємо в блендері, 1/3 дрібно нарізаємо і додаємо до перебитих ягід.
- У ягідну суміш додаємо желфікс та 2 ст. л. цукру. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Після закипання варимо ще близько 3 хвилин на мінімальному вогні.
- Додаємо лимонну кислоту і цукор, що залишився. Варимо ще 3 хвилини, постійно помішуючи. Пінку, що утворюється, знімаємо ложкою.
- Знімаємо варення з вогню та розливаємо по сухих простерилізованих банках. Закриваємо щільно кришками. Перевертаємо вгору дном і залишаємо на 5 хвилин.
- Зберігати варення потрібно в темному прохолодному місці (під раковиною, у нижній шафці, підсобці).
Нагадаємо, ми розповідали, як зробити фруктові чіпси без електросушарки: швидкий і легкий спосіб із підручних засобів