Today.ua

Густе полуничне варення за 15 хвилин - простий рецепт з мінімумом цукру

У класичних рецептах полуничного варення рекомендують брати ягоди та цукор у співвідношенні один до одного. Але чим менше цукру, тим краще для нашого здоров'я. А тому пропонуємо вам приготувати корисне частування для всієї родини з мінімальною кількістю цукру, желфіксом та лимонною кислотою.

Густе полуничне варення – рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Добре промиваємо полуницю, можна попередньо замочити у воді на 10 хвилин або оцтовому розчині. Для цього змішайте оцет із водою у співвідношенні 1:3 та залиште ягоди на кілька хвилин. Після цього промийте їх під проточною водою, розкладіть на паперовому рушнику і дайте стекти всій волозі.
  2. Видаляємо з ягід хвостики. 2/3 полуниці подрібнюємо в блендері, 1/3 дрібно нарізаємо і додаємо до перебитих ягід.
  3. У ягідну суміш додаємо желфікс та 2 ст. л. цукру. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Після закипання варимо ще близько 3 хвилин на мінімальному вогні.
  4. Додаємо лимонну кислоту і цукор, що залишився. Варимо ще 3 хвилини, постійно помішуючи. Пінку, що утворюється, знімаємо ложкою.
  5. Знімаємо варення з вогню та розливаємо по сухих простерилізованих банках. Закриваємо щільно кришками. Перевертаємо вгору дном і залишаємо на 5 хвилин.
  6. Зберігати варення потрібно в темному прохолодному місці (під раковиною, у нижній шафці, підсобці).

Нагадаємо, ми розповідали, як зробити фруктові чіпси без електросушарки: швидкий і легкий спосіб із підручних засобів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ