Спекти смачний домашній хліб можна на звичайній сковороді. Для приготування тіста знадобиться лише борошно, трохи кефіру або вода, а також дріжджі.
Хліб на сковороді без яєць та духовки
Інгредієнти:
- 450 г пшеничного борошна
- 1,5 ч. л. дріжджів
- 300 мл теплої води або кефіру
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 2 ст. л. рослинної олії
Спосіб приготування:
Борошно просійте через сито, змішайте з цукром, сіллю і дріжджами. Кефір чи воду підігрійте до теплого стану. Перелийте теплу рідину в миску із сухими інгредієнтами, перемішайте та замісіть тісто.
Воно вийде трохи липким. Додайте рослинну олію і вмішайте її в тісто.
Поставте сковороду з тістом на невеликий вогонь, випікайте, не знімаючи миску, протягом 17 хвилин. За допомогою тарілки переверніть хліб, накрийте знову мискою і випікайте ще 15 хвилин.
Смачного!
Приготуйте також густий суп на багатті із заморожених овочів. Рецепт нагоді на випадок, якщо надовго вимкнули світло.