Холодець на Великдень: рецепт приготування прозорої і смачної страви

Автор: Шевченко Лилия

Приготувати холодець на Великдень наважуються не всі господині, оскільки блюдо не завжди виходить ароматним і прозорим. Нерідко на поверхні виступає неапетитний жир, а бульйон відмовляється застигати. Дізнайтеся головні секрети кулінарів, які допоможуть зварити кристально прозорий і надзвичайно смачний холодець з будь-якого виду м'ясних продуктів.

Холодець на Великдень: рецепт приготування прозорої і смачної страви - today.ua

1. М'ясо перед закладкою в каструлю, де буде варитися холодець на Великдень, слід вимити і замочити в холодній воді на 5 годин. Потім кожен шматочок необхідно ще раз вимити під проточною водою і тільки після цього скласти в ємність.

2. Залийте м'ясо водою і доведіть до кипіння, злийте всю рідину і знову промийте кожен шматочок м'яса. Після цього залийте м'ясні продукти очищеною холодною водою на 3-5 см вище рівня м'яса, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 5 - 6 годин.

Холодець на Великдень: рецепт приготування прозорої і смачної страви 3. Коріння, цибулю і моркву додавайте в бульйон за годину до готовності, а спеції (сіль, перець горошком, лавровий лист, подрібнений часник) за 30 хвилин.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

4. Розкладіть шматочки м'яса за формами, залийте процідженим через складену в декілька шарів марлю бульйоном. Залиште остигати.

Приготуйте також до святкового столу салат «Великоднє яйце» з телятиною і волоськими горіхами. Рецепт дуже простий.

Головне