Приготувати холодець на Великдень наважуються не всі господині, оскільки блюдо не завжди виходить ароматним і прозорим. Нерідко на поверхні виступає неапетитний жир, а бульйон відмовляється застигати. Дізнайтеся головні секрети кулінарів, які допоможуть зварити кристально прозорий і надзвичайно смачний холодець з будь-якого виду м'ясних продуктів.
1. М'ясо перед закладкою в каструлю, де буде варитися холодець на Великдень, слід вимити і замочити в холодній воді на 5 годин. Потім кожен шматочок необхідно ще раз вимити під проточною водою і тільки після цього скласти в ємність.
2. Залийте м'ясо водою і доведіть до кипіння, злийте всю рідину і знову промийте кожен шматочок м'яса. Після цього залийте м'ясні продукти очищеною холодною водою на 3-5 см вище рівня м'яса, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 5 - 6 годин.
4. Розкладіть шматочки м'яса за формами, залийте процідженим через складену в декілька шарів марлю бульйоном. Залиште остигати.
Приготуйте також до святкового столу салат «Великоднє яйце» з телятиною і волоськими горіхами. Рецепт дуже простий.