Хоч весняні холоди і затягнулися до середини травня, літо не за горами, а це означає, що пора підбирати меню на жарку пору року. Урізноманітнити річний раціон, відчути приємну прохолоду і наситити організм вітамінами і мікроелементами дозволить смачний і яскравий холодний борщ із овочів та курячого м'яса.
Домашній холодний борщ з куркою і буряком
Інгредієнти:
- 2 невеликі буряків,
- 500 мл води;
- 1 куряче стегно;
- 3 зварених круто яйця;
- 2 редиски;
- 1 огірок;
- зелена цибуля, петрушка, кріп;
- 2 ч. л. гірчиці;
- 2 ст. л. лимонного соку;
- 180 мл сметани 25%;
- сіль.
Спосіб приготування:
Куряче стегно відваріть до готовності у воді, витягніть м'ясо, а бульйон процідіть через марлю і остудіть.
Буряк загорніть у фольгу і запечіть в духовці до готовності, потім очистіть. Остиглий буряк, редис, огірок і яєчні білки наріжте тонкою соломкою, перемішайте з подрібненою зеленню.
Перекладіть підготовлені продукти в каструлю, залийте приправленим соусом бульйоном і перемішайте. Поставте борщ в холодильник на пару годин.
Смачного!
Приготуйте також нежирні домашні котлети в духовці. Рецепт фаршу включає в себе кілька важливих секретів.