Хрусткі мариновані огірки по-болгарськи: рецепт найсмачнішої закуски на зиму

Автор: Шевченко Лилия

У Болгарії господині заготовляють на зиму у великих кількостях хрусткі і ароматні мариновані огірки. Такі овочі підійдуть для приготування салатів або як закуску до других страв.

Хрусткі мариновані огірки по-болгарськи: рецепт найсмачнішої закуски на зиму - today.ua

Мариновані огірки по-болгарськи

Інгредієнти:

  • 1 кг огірків
  • 1 парасольку кропу,
  • 1 зубчик часнику,
  • 1 лист хрону,
  • 1 гілочка морквяного бадилля,
  • 5 горошин запашного перцю,
  • 1 ч. л. солі,
  • 2 ч. л. цукру,
  • 50 мл 9% оцту.

Спосіб приготування:

Із вказаної кількості продуктів вийде одна літрова банка маринованих огірків. Кількість продуктів можна пропорційно збільшувати або зменшувати.

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Огірки замочіть на дві години в холодній воді, потім промити. У банку покладіть хрін, морквяне бадилля, кріп, часник і перець горошком. Влийте оцет. Хрусткі мариновані огірки по-болгарськи: рецепт найсмачнішої закуски на зиму Заповніть банку до верху огірками, додайте цукор і сіль, залийте холодною водою. Відправте банки з огірками стерилізуватися на 7 хвилин (з моменту закипання) в глибоку каструлю з водою.

Потім відразу ж закупорьте банки спеціальним ключем, переверніть і залиште так остигати на ніч. Укутувати мариновані огірки по-болгарськи не потрібно.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Приготуйте також на зиму найсмачніші мариновані помідори без стерилізації. Рецепт простий і швидкий.

Головне