У Болгарії господині заготовляють на зиму у великих кількостях хрусткі і ароматні мариновані огірки. Такі овочі підійдуть для приготування салатів або як закуску до других страв.
Мариновані огірки по-болгарськи
Інгредієнти:
- 1 кг огірків
- 1 парасольку кропу,
- 1 зубчик часнику,
- 1 лист хрону,
- 1 гілочка морквяного бадилля,
- 5 горошин запашного перцю,
- 1 ч. л. солі,
- 2 ч. л. цукру,
- 50 мл 9% оцту.
Спосіб приготування:
Із вказаної кількості продуктів вийде одна літрова банка маринованих огірків. Кількість продуктів можна пропорційно збільшувати або зменшувати.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Огірки замочіть на дві години в холодній воді, потім промити. У банку покладіть хрін, морквяне бадилля, кріп, часник і перець горошком. Влийте оцет. Заповніть банку до верху огірками, додайте цукор і сіль, залийте холодною водою. Відправте банки з огірками стерилізуватися на 7 хвилин (з моменту закипання) в глибоку каструлю з водою.
Потім відразу ж закупорьте банки спеціальним ключем, переверніть і залиште так остигати на ніч. Укутувати мариновані огірки по-болгарськи не потрібно.
Смачного!
Приготуйте також на зиму найсмачніші мариновані помідори без стерилізації. Рецепт простий і швидкий.