Today.ua

Хрусткі мариновані огірки по-болгарськи: рецепт найсмачнішої закуски на зиму

У Болгарії господині заготовляють на зиму у великих кількостях хрусткі і ароматні мариновані огірки. Такі овочі підійдуть для приготування салатів або як закуску до других страв.

Мариновані огірки по-болгарськи

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Із вказаної кількості продуктів вийде одна літрова банка маринованих огірків. Кількість продуктів можна пропорційно збільшувати або зменшувати.

Огірки замочіть на дві години в холодній воді, потім промити. У банку покладіть хрін, морквяне бадилля, кріп, часник і перець горошком. Влийте оцет. Заповніть банку до верху огірками, додайте цукор і сіль, залийте холодною водою. Відправте банки з огірками стерилізуватися на 7 хвилин (з моменту закипання) в глибоку каструлю з водою.

Потім відразу ж закупорьте банки спеціальним ключем, переверніть і залиште так остигати на ніч. Укутувати мариновані огірки по-болгарськи не потрібно.

Смачного!

Приготуйте також на зиму найсмачніші мариновані помідори без стерилізації. Рецепт простий і швидкий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ