Ідеальний бісквіт без розпушувача - простий рецепт із чотирьох інгредієнтів

Автор: Анастасия Березовская

Приготування бісквіта для багатьох здається непростим завданням. Але, слідуючи чітко по рецепту, а також за допомогою практики - спроб і помилок, ви відкриєте для себе ідеальний рецепт. А поки що ми ділимося їм з вами – рецепт бісквіта без розпушувача всього з чотирьох інгредієнтів.

Ідеальний бісквіт без розпушувача - простий рецепт із чотирьох інгредієнтів - today.ua

Ідеальний бісквіт без розпушувача - рецепт із чотирьох інгредієнтів

Інгредієнти для форми 18 см та висотою 7,5 см:

  • 5 яєць категорії С0 (кожний вагою приблизно 65 г)
  • 150 г пшеничного борошна
  • 150 г цукру
  • Дрібка солі

Якщо ваша форма для приготування бісквіта менша або більша, то розраховуйте пропорції так: по 30 г борошна і цукру на одне яйце.

Спосіб приготування:

Ідеальний бісквіт без розпушувача - простий рецепт із чотирьох інгредієнтів

  1. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки змішуємо із сіллю та перебиваємо до появи піни. Важливо, щоб у білки не потрапила навіть крапелька жовтка, інакше вони не зможуть добре збитися. Також ємність та віночок повинні бути ідеально чистими.
  2. З появою піни в білки можна поступово додавати цукор. Збивати потрібно 10-15 хвилин до міцних піків. Маса повинна набути форми, щоб, коли ви перевернули ємність, вона не вилилися на стіл.
  3. Досягши такої консистенції білків, як написано вище, починаємо вводити жовтки і збивати. На це піде приблизно 4 хвилини.
  4. Далі за кілька підходів вмішуємо просіяне борошно - розмішувати потрібно лопаткою рухами знизу-вгору. Цей процес потрібно обов'язково проводити лопаткою, тому що від міксера бісквіт не вийде пишним.
  5. Занадто довго перемішувати теж не рекомендується, тому що від цього залежить пишність бісквіта.
  6. У формі для випікання вистилаємо пергаментом лише дно. Стінки теж нічим не потрібно змащувати, тому що, піднімаючись, бісквіт хапається за стінки, а якщо вони будуть змащені олією, то він не вийде пишним.
  7. Заливаємо тісто у форму, стукаємо нею об стіл тричі, і повертаємо по колу на три оберти – це потрібно, щоб тісто рівномірно розподілилося формою.
  8. Випікати бісквіт потрібно в розігрітій до 160 градусів духовці протягом 40-50 хвилин. Перші 40 хвилин духовку відкривати заборонено, інакше тісто може "впасти" і не підніметься. Перевіряємо готовність дерев'яною паличкою і, якщо потрібно, випікаємо ще.
  9. Дістаємо форму з духовки і даємо їй охолонути хвилин п'ять і лише після цього дістаємо бісквіт. Викладаємо на решітку і даємо охолонути. Після цього загортаємо бісквіт у харчову плівку і даємо йому настоятися 8-10 годин, щоб він не кришився при нарізуванні.

Готово!

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Пропонуємо вам також приготувати голубці з пшоном та грибами: рецепт ситної страви, яка танутиме в роті.