Ікра баклажанна по-грецьки готується дуже просто і з недорогих овочів. Готову страву можна подавати як окрему закуску, як соус до м'яса або намазати на бутерброди. У будь-якому випадку буде дуже смачно і ароматно.
Баклажанна ікра по-грецьки
Інгредієнти:
- 3 кг баклажанів
- 700 г ріпчастої цибулі
- 0,5 кг болгарського перцю
- 700 г томатів
- 1 головка часнику
- 400 мл соняшникової олії
- 1 стручок перцю чилі
- Сіль, перець за смаком
- 1 пучок свіжої зелені
Спосіб приготування:
Сині очистіть від шкірки, наріжте довгими часточками і бланшувати в киплячій воді близько 15 хвилин. Лук поріжте півкільцями, обсмажити до золотистого кольору. Перекладіть в сковороду до цибулі остиглі шматочки баклажанів, смажте до зарум'янювання овочів.
Перелийте отриману масу в глибоку каструлю, додайте дрібно нарізану зелень, тушкуйте на слабкому вогні 10 хвилин після закипання. Всипте в ікру пропущений через прес часник, додайте сіль і мелений перець за смаком. Проваріть ще 5 хвилин, остудіть і можна подавати до столу.
Смачного!
Приготуйте також дуже смачну ікру з помідорів на зиму. Рецепт овочевого соусу простий і швидкий.