Панеттоне - це святкова здобна випічка, яку в Італії готують на Великдень і Різдво. Рецепт італійської "паски" абсолютно не складний, а результат здатний захопити найвибагливіших гурманів.
Якщо порівнювати наші традиційні паски і панеттоне, то італійська випічка значно виграє, оскільки виходить більш пористої і ніжною, а також соковитою, оскільки цукати і сухофрукти вимочуються в ромі.
Рецепт панеттоне - італійської "паски"
Інгредієнти:
Опара:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- 100 г борошна
- 80 мл води
- 15 г живих дріжджів
Перший заміс тіста:
- 250 г борошна
- 125 мл теплої води
- 50 г цукру
- 2 жовтки
- 75 г м'якого вершкового масла
Другий заміс тіста:
- 100 г борошна
- 50 г цукру
- 25 г вершкового масла
- 2 жовтки
- 1 ст. л. ванільного цукру
- 2 ст. л. сметани
- 200 г сушеної журавлини
- 100 мл рому
- 2 ст. л. меду
- 10 г куркуми (за бажанням)
- 1 щіпка солі
- 1 апельсин
Приготування: 1. Змішайте інгредієнти для опари до однорідності, поставте в тепле місце підходити.
2. Додайте в миску з активізованою опарою компоненти для першого замісу, ретельно перемішайте і знову відправте в тепле місце до тих пір, поки маса не збільшиться вдвічі. Замочіть журавлину в ромі на годину.
3. Вимішуючи тісто, поступово введіть залишилися продукти, вимішують тісто протягом півгодини. Чим довше ви будете місити тісто, тим пишніше і смачніше вийде випічка.
4. Розділіть тісто на невеликі частини, покладіть в змащені маслом форми. Залиште в теплому місці на 2-3 години. Випікайте близько 40 хвилин.
Смачного!
Дізнайтеся, як приготувати ідеальну глазур для верхівок великодніх пасок.