Today.ua

Італійська “паска“ на Великдень: рецепт панеттоне з сухофруктами і цукатами

Панеттоне - це святкова здобна випічка, яку в Італії готують на Великдень і Різдво. Рецепт італійської "паски" абсолютно не складний, а результат здатний захопити найвибагливіших гурманів.

Якщо порівнювати наші традиційні паски і панеттоне, то італійська випічка значно виграє, оскільки виходить більш пористої і ніжною, а також соковитою, оскільки цукати і сухофрукти вимочуються в ромі.

Рецепт панеттоне - італійської "паски"

Інгредієнти:

Опара:

Перший заміс тіста:

Другий заміс тіста:

Приготування: 1. Змішайте інгредієнти для опари до однорідності, поставте в тепле місце підходити.

2. Додайте в миску з активізованою опарою компоненти для першого замісу, ретельно перемішайте і знову відправте в тепле місце до тих пір, поки маса не збільшиться вдвічі. Замочіть журавлину в ромі на годину.

3. Вимішуючи тісто, поступово введіть залишилися продукти, вимішують тісто протягом півгодини. Чим довше ви будете місити тісто, тим пишніше і смачніше вийде випічка.

4. Розділіть тісто на невеликі частини, покладіть в змащені маслом форми. Залиште в теплому місці на 2-3 години. Випікайте близько 40 хвилин.

Смачного!

Дізнайтеся, як приготувати ідеальну глазур для верхівок великодніх пасок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ