Today.ua

Як швидко розварити горох у пюре: секретний інгредієнт потрібно додати у момент закипання

Розварений у пюре горох – це популярна основа для приготування супів, других страв, закусок та навіть начинок для пиріжків. Щоб горох розварився в ніжну однорідну масу швидко і без проблем, необхідно при варінні додати лише один секретний інгредієнт.

Смачне кремоподібне пюре виходить із сухого колотого гороху. На полицях сучасних магазинів не складе проблеми знайти цей продукт. На власний розсуд вибирайте зелений або жовтий горох, в результаті приготування у вас вийде пюре не тільки різного кольору, але і з різними смаками.

Відміряйте потрібну кількість гороху, ретельно промийте під проточною водою і пересипте в товстостінну каструлю або сотейник. Багато господинь воліють варити горохове пюре в глибокій чавунній сковороді. Замочувати сухий горох перед варінням не варто, він стане жорсткішим, і пюре вийде з крупинками. Залийте горох водою і поставте на середній вогонь, як рідина почне закипати, додайте в неї 0,3 ч. л. харчової соди і добре перемішайте. Саме цей секретний інгредієнт дозволяє набагато швидше зварити горох. До того ж, пюре вийде набагато ніжнішим і смачнішим.

Дізнайтеся також, який секретний інгредієнт додають в начинку для пельменів, щоб вони вийшли соковитішими і смачнішими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ