Today.ua

Як готувати гречку, щоб в ній було менше калорій

Гречка - найулюбленіша крупа дієтологів і людей, охочих схуднути. Вона входить в категорію складних вуглеводів і містить велику кількість харчових волокон. Цікаво те, що від способу приготування калорійність продукту змінюється. І це варто враховувати людям, яким важливо рахувати кількість споживаних калорій в день.

Гречка - дієтичний продукт, який може стати відмінним помічником в боротьбі із зайвими кілограмами. А тому важливо знати, як її краще приготувати, щоб в ній містилося менше калорій.

У сухому вигляді калорійність гречки на 100 грамів становить 330 ккал. Крупа має дуже високу живильну цінність, завдяки чому почуття ситості тримається тривалий час.

Якщо варити гречку, то на 100 грамів її калорійність складе 110 ккал. Додавши в крупу шматочок вершкового масла цей показник виросте до 160 ккал. Однак це не означає, що потрібно відмовлятися від додавання масла. Ні. Дієтологи рекомендують його додавати, тому що це допоможе продовжити відчуття ситості на 2-3 години. Однак не варто перевищувати добову норму в 15 грамів масла.

Найменше калорій в гречці, що приготовлена шляхом запарювання. Для цього потрібно залити кашу окропом і залишити. В такому випадку калорійність крупи буде всього 87 ккал на 100 грамів. В такому випадку, в продукті збережеться найбільша кількість корисних речовин.

Нагадаємо, вчені назвали людей, яким протипоказана кава.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ