В Україні вже другий тиждень спостерігається гострий дефіцит солі. Популярний продукт зник із полиць, а консервація продуктів на носі. Багато хто переживає, що не встиг зробити стратегічний запас. Проте кулінар та телеведучий Євген Клопотенко запевнив, що це не проблема. Він розповів, як законсервувати огірки без солі.
Відомий український шеф-кухар заспокоїв господарок, які в паніці шукають сіль у магазинах та на ринках. Він дав зрозуміти, що огірки та інші овочі чудово збережуться на зиму без солі.
Євген пожартував, що наші люди створили ажіотаж навколо цього продукту та гречки, ціна на яку побила всі рекорди. Клопотенко порадив не закуповувати сіль тоннами, щоби її вистачило на всіх людей.
Що стосується огірків, їх можна законсервувати в такий спосіб. Відваріть овочі у воді зі спеціями та оцтом. Це допоможе зберегти продукцію.
"Наше головне завдання при консервуванні продуктів - не дати бактеріям розвиватися. А оцет чудово справляється із цим завданням і вбиває всі бактерії", - запевнив кулінарний експерт.
"Крім того, що у нас найсильніша нація, ми будемо ще й найздоровішою нацією, коли відмовимося від солі", – каже Клопотенко.
А якщо ви хочете поласувати хрусткими огірками максимально швидко - спробуйте використати інший рецепт. Малосольні овочі будуть готові вже за десять хвилин.