Today.ua

Як отримати добрий урожай огірків: три обов'язкові правила вирощування

Огірки при правильному вирощуванні плодоносять весь сезон і дають рясні врожаї соковитих, смачних та корисних плодів. Існують три основні правила вирощування огірків, якими поділилися досвідчені городники.

1. Огірки люблять тепло

Висаджувати насіння огірків слід у період, коли ґрунт вже добре прогрівся і минула небезпека нічних заморозків. Вирощувати огірки найкраще розсадним способом, щоб отримати міцні саджанці, які відмінно приживаються та стійкіші до хвороб. Сіяти насіння на розсаду необхідно в ґрунт на глибину близько 8 см. Потім укрийте грядку мульчею або агроволокном, щоб зберегти вологу у ґрунті та прискорити появу сходів. Висаджуйте розсаду на відстані 25 см між кущами.

2. Посадки потрібно підгортати

Багато дачників-початківців не знають, що огірки, як і картопля, вимагають не тільки прополки, їх слід обов'язково підгортати. Перше підгортання зробіть, коли на рослинах з'явиться 2-3 листочки. Так кущики краще укорінюються, стають захищенішими перед природними явищами і швидше починають плодоносити.

3. Особливості поливу

Поливати огіркову грядку потрібно лише теплою відстояною водою. Поливи робіть регулярно, щоб не допустити пересихання ґрунту, але й не заливайте посадки, інакше рослини від надлишку вологи почнуть хворіти та загнивати. Кілька разів за сезон можна разом з поливом внести підживлення, але намагайтеся розчин робити мінімальної концентрації. Огірки погано переносять надлишок добрив та можуть загинути.

Дізнайтеся також рецепт чудодійного підживлення для огірків. Добриво продовжує термін плодоношення та покращує якість плодів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ