Як правильно смажити картоплю, щоб вона вийшла смачною, хрусткою та корисною

Автор: Шевченко Лилия

Всім відомо, що смажена картопля - продукт смачний, але жирний і калорійний. Проблема в тому, що смажать картоплю зазвичай на соняшниковій олії або вершковому маслі. Якщо використовувати інший рослинний жир, то страва вийде не тільки смачною, але й корисною.

Як правильно смажити картоплю, щоб вона вийшла смачною, хрусткою та корисною - today.ua

Смажену картоплю мають високу калорійність і відрізняється великим вмістом трансжирів. Якщо людина часто включатиме в раціон таку страву, то вона збільшить ризик розвитку цукрового діабету, ожиріння, серцево-судинних захворювань і навіть онкології.

У ста грамах картоплі фрі міститься близько 17 грамів жиру та 319 калорій. У запеченій картоплі всього 93 калорії та мінімальна кількість жиру. Таку інформацію оприлюднив Центр громадського здоров'я України. Щоб приготувати смачну та корисну смажену картоплю, необхідно замінити звичну олію іншими жирами рослинного походження. Як правильно смажити картоплю, щоб вона вийшла смачною, хрусткою та корисною Смажені продукти не тільки висококалорійні, але й містять багато трансжирів, тому вживання їх у великій кількості може збільшити ризик серцевих захворювань, діабету, раку та ожиріння.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смажити картоплю рекомендують у духовці з використанням кокосової або оливкової олії, також гарним варіантом буде олія авокадо.

Популярні зараз

Пенсії у червні нарахують одразу за кілька місяців, - ПФУ

У ТЦК повідомили, за що українцям може загрожувати до 8 років ув'язнення

У Міноборони назвали топ-7 найбільш затребуваних вакансій у ЗСУ

Українські солдати збивають дрони з югославських зенітних гармат Zastava

Дізнайтеся також про шкоду та користь сала. Кому варто відмовитись від жирного свинячого продукту в раціоні?