Today.ua

Як приготувати ідеальний суп: чотири секрети від досвідчених шеф-кухарів

Суп - це дуже корисна для здоров'я перша страва, яка є корисною для фігури, нормалізує роботу ШКТ, насичує клітини організму цінними вітамінами та мінералами. Не люблять супи лише ті, хто не вміє їх правильно готувати...

Бульйон домашнього приготування

Щоб суп вийшов смачним та корисним для здоров'я, не варто готувати його на магазинних бульйонних кубиках. Краще зваріть м'ясний, рибний чи овочевий бульйон самостійно. Готовий бульйон можна розлити по скляних ємностях та заморозити.

Ситний, але не густий

Щоб суп вийшов ситним, але не надто густим та наваристим, його краще готувати на нежирних сортах м'яса чи риби. Якщо суп овочевий, то для поживності можна додати боби, квасолю, горох чи гриби.

Гречка, рис чи макарони

Додавання в суп макаронних виробів зробить страву густою та надто калорійною. Якщо ви бажаєте зварити справді корисний для здоров'я суп, то краще в процесі приготування використовувати пару ложок гречки або рису.

Більше некрохмалистих овочів

Зменшіть кількість картоплі у супі до 3-4 невеликих коренеплодів на 2 л бульйону. Замість крохмалистої картоплі покладіть у суп стручкову квасолю, корінь селери або капусту. Вийде смачно, ароматно і дуже корисно для травлення, фігури та здоров'я загалом.

Дізнайтеся також, чому буряк темніє у борщі. Як варити смачний та ароматний червоний борщ із овочів та м'яса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ