Today.ua

Як зварити буряк в мікрохвильовці за 10 хвилин

Буряк для приготування салатів необхідно відварити до готовності. Якщо варити коренеплід цілком у воді, то на це піде кілька годин. Набагато смачніше виходить буряк, приготовлений в мікрохвильовій печі.

Приготування буряка в СВЧ - це зручний і найменш енерговитратний експрес-метод, який виручить господиню в будь-яку хвилину. Якщо гості вже на порозі або попереду свята, коли потрібно швидко приготувати салати і закуски, то варити буряк слід в мікрохвильовці. На це піде всього десять хвилин.

Для початку ретельно вимийте коренеплід, зайву вологу промокніть серветкою. За допомогою зубочистки зробіть по всій поверхні буряка глибокі проколи.

Далі помістіть овоч в рукав для запікання, зав'яжіть на вузлики отвори і поставте на піддон мікрохвильової печі. Виставте максимальну потужність приготування на вашій СВЧ-печі і час - 10 хвилин. Якщо потужність мікрохвильовки невелика, а буряк крупний, то на приготування може піти хвилин 15.

Дайте вареному буряку повністю охолонути, вийміть з рукава для запікання, очистіть від шкірки. Приготовлений таким чином буряк прекрасно підходить не тільки для салатів і закусок, а й для борщу.

Дізнайтеся також, як правильно солити відварну картоплю, щоб скибочки не втратили форму і вітаміни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ