Великі виробники м'яса активно використовують хімічні речовини, щоб збільшити прибутковість бізнесу. Проте гормони, антибіотики, що залишаються у м'ясі, є небезпечними для здоров'я людей.
Існує кілька найефективніших способів позбавлення залишків хімічних препаратів у м'ясі. Щоб не втрачати поголів'я худоби та нівелювати витрати санітарії, виробники застосовують антибіотики, найчастіше тетрациклінові групи, а також гормони росту, які прискорюють процес виробництва.
За даними експертів, найбільше грішать додаванням хімічних препаратів у корми виробники м'яса курей та свиней. У баранині та яловичині «хімії» набагато менше.
1. Щоб захистити здоров'я, намагайтеся для приготування їжі купувати м'ясо баранчика, телятину чи яловичину. Від курки та свинини намагайтеся утримуватися. Пам'ятайте, що сліди антибіотиків концентруються у нирках та печінці, виключіть ці продукти з меню.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
2. Залийте м'ясо холодною водою, доведіть до кипіння та проваріть півгодини. Злийте бульйон у раковину, м'ясо ретельно промийте і лише після цього використовуйте для приготування страв. 3. Курячу тушку необхідно очистити від усіх нутрощів, особливо вздовж хребта, та від шкіри. Саме там накопичується левова частка хімії.
4. Перед приготуванням м'ясо слід залити на кілька годин водою з додаванням солі або лимонного соку. Це дозволить прибрати більшу частину шкідливих речовин із волокон продукту та зробить його смачнішим.
Дізнайтеся також, як правильно варити м'ясо, щоб воно було соковитим і ніжним. Поради професійних кухарів.