Today.ua

Як доглядати за волоссям, щоб рідше мити голову під час війни

Під час війни руки опускаються і немає сил на те, щоб продовжувати жити. Проте психологи запевняють, що неохайний зовнішній вигляд негативно впливає на психіку людини. Аби не збожеволіти і не розгубити залишки психіки, потрібно кожен день робити щось із колишнього життя і обов'язково стежити за своєю зовнішністю.

Ми вирішили розповісти, як доглядати волосся, щоб його рідше мити і виглядати доглянутою.

Спочатку важливо мити голову правильно. Краще це робити в теплій і навіть трохи прохолодній воді, тому що гаряча вода сприяє посиленому виділенню шкірного жиру.

Ваша гребінець – головна причина, чому так швидко забруднюється голова. Його потрібно мити щодня з шампунем чи милом – особливо, якщо ви рідко миєте волосся. Однак це не стосується дерев'яного гребінця, який добре вбирає жир. Досить кілька разів провести ним по волоссю і зачіска вже виглядатиме охайніше.

На ніч волосся потрібно розчесати і укласти або в розслаблений пучок або кіску. Лягаючи спати з розпущеним волоссям, їх краще розкласти подушкою вгору. Рекомендується також спати на шовкових або атласних подушках, щоб уникнути тертя.

Відмінним помічником у цей час стане сухий шампунь, який допоможе упорядкувати волосся.

Розпущене волосся забруднюється швидше, ніж прибране в пучок або хвіст. Також локони краще прибрати в тугу косу або колоски, з якими можна проходити кілька днів, а розпустивши, буде пишна кучерява шевелюра. Прикрити жирне коріння можна за допомогою хустки, обідка або шпильок.

Враховуючи погодні умови, приховати немите волосся допоможе шапка або кепка.

Нагадаємо, зняття гель-лаку в домашніх умовах: як не зіпсувати нігті та зробити собі манікюр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ