Всім, хто говорить, що не любить гарбуз, слід знати, що вони просто не вміють її готувати. Наприклад, запечений в духовці гарбуз з грибами, тертим сиром і ароматними спеціями подобається абсолютно всім. Така страва стане прикрасою навіть найвишуканішого святкового столу.
Запечений гарбуз з грибами
Інгредієнти:
- 4 дрібні гарбуза або 2 середнього розміру
- 250 г печериць
- 1 цибулина
- 150 г шпинату
- 1 багет
- 120 мл жирних вершків
- 1 ст. л. вершкового масла
- сіль і мелений чорний перець за смаком
- 1 зубчик часнику
- 80 г твердого сиру
- щіпка меленого мускатного горіха
- 1 ст. л. соняшникової олії
Спосіб приготування:
Гарбузи вимийте і зріжте з них верхівки. Ложкою вишкребіть насіння і частину м'якоті. Натріть сіллю і меленим перцем внутрішні стінки гарбуза. Лук поріжте тонкими півкільцями, обсмажити на розтопленому вершковому маслі, всипте нарізані пластинками гриби і подрібнений часник. Смажте всі разом п'ять хвилин, потім всипте шпинат. Через хвилину зніміть сковороду з вогню, приправте грибну начинку для гарбуза спеціями.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Багет поріжте кубиками, змішайте з тертим сиром, мускатним горіхом, залийте вершками. Перекладіть масу до грибів і перемішайте. Наповніть отриманою начинкою підготовлені гарбузики і накрийте їх раніше зрізаними "кришечками". Змастіть деко для запікання олією, розмістіть гарбузи, запікайте при 180 градусах близько години. Потім приберіть верхівки і поверніть в духовку ще на півгодини.
Смачного!
Приготуйте також омлет з гарбузом і сиром на сніданок. Рецепт простого і дуже смачної страви.