Today.ua

Як смачно приготувати гарбуз із грибами: рецепт кращої осінньої вечері

Всім, хто говорить, що не любить гарбуз, слід знати, що вони просто не вміють її готувати. Наприклад, запечений в духовці гарбуз з грибами, тертим сиром і ароматними спеціями подобається абсолютно всім. Така страва стане прикрасою навіть найвишуканішого святкового столу.

Запечений гарбуз з грибами

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Гарбузи вимийте і зріжте з них верхівки. Ложкою вишкребіть насіння і частину м'якоті. Натріть сіллю і меленим перцем внутрішні стінки гарбуза. Лук поріжте тонкими півкільцями, обсмажити на розтопленому вершковому маслі, всипте нарізані пластинками гриби і подрібнений часник. Смажте всі разом п'ять хвилин, потім всипте шпинат. Через хвилину зніміть сковороду з вогню, приправте грибну начинку для гарбуза спеціями.

Багет поріжте кубиками, змішайте з тертим сиром, мускатним горіхом, залийте вершками. Перекладіть масу до грибів і перемішайте. Наповніть отриманою начинкою підготовлені гарбузики і накрийте їх раніше зрізаними "кришечками". Змастіть деко для запікання олією, розмістіть гарбузи, запікайте при 180 градусах близько години. Потім приберіть верхівки і поверніть в духовку ще на півгодини.

Смачного!

Приготуйте також омлет з гарбузом і сиром на сніданок. Рецепт простого і дуже смачної страви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ