Китайський Новий рік: які страви готують у Піднебесній на святкові дні

Автор: Шевченко Лилия

Китайський Новий рік або "Чуньцзе" (Свято весни) у 2022 році випав на 1 лютого. Жителі Піднебесної відзначають це найважливіше свято упродовж двох тижнів. У цей період господині готують дуже смачні страви, які символізують достаток, добробут та зміни на краще.

Китайський Новий рік: які страви готують у Піднебесній на святкові дні - today.ua

Риба

По-китайськи слово "риба" співзвучне з надлишком, тому на святковому столі рибні страви присутні завжди. На Новий рік рибу запікають, смажать чи гасять. Обов'язково додають спеції та прянощі.

Важливо! У Китаї вірять, що не можна на Свято весни з'їдати рибу цілком, третину страви обов'язково залишають наступного дня.

Китайські пельмені - цзяоцзи

Магія починається ще в момент приготування цзяоцзи, китайці разом з фаршем подумки завертають у тісто здоров'я, добробут, удачу. Китайські пельмені роблять із різними начинками, найчастіше це м'ясний, рибний чи курячий фарш, дрібно нарізані креветки чи овочі. Готують цзяоцзи по-різному: смажать, гасять, відварюють у воді або на пару.

Популярні зараз

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Аналітики повідомили, як зміняться ціни на продукти харчування в Україні

Китайські весняні рулетики - чуньцзюань

Чуньцзюань традиційно готують у формі золотих злитків, що символізує процвітання та здоров'я. На смужку тонкого тіста з борошна, солі та води кладуть будь-які начинки, згортають рол і надають форму зливка. Як начинка підійдуть будь-які продукти: м'ясо, морепродукти, овочі. Чуньцзюань обсмажують на олії до утворення рум'яної скоринки.

Локшина

Довголіття у Китаї символізує довгу локшину. Тісто нарізають дуже тонкими та довгими смужками, а потім відварюють у підсоленій воді. За бажання, локшину можна злегка обсмажити. До локшини подають соус із риби, креветок, тофу, або яєць.

Китайський Новий рік: які страви готують у Піднебесній на святкові дні Рисові кульки - няньгао

Рисові кульки обсмажують із м'ясом та овочами. Китайці здавна вірять, що така страва є побажанням успіху, возз'єднання та згуртованості.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Цитрусові

Найважливіші частування на святковому столі у новорічні свята. У Китаї фрукт помело символізує нескінченне процвітання, а мандарини та апельсини – багатство та удачу. Китайці намагаються якнайбільше з'їсти цитрусових, щоб залучити максимум фінансових потоків.

Дізнайтеся також, чому китайці залишають на порозі свого будинку їжу під час святкування Нового року.

Головне