Кава запобігає захворюванням серця, але при дотриманні трьох важливих умов

Автор: Шевченко Лилия

Вчені виявили у каві речовини, які сприяють очищенню кровотоку від шкідливого холестерину та захищають організм людини від розвитку серцево-судинних захворювань. Але для отримання цілющого ефекту вживати каву потрібно правильно.

Кава запобігає захворюванням серця, але при дотриманні трьох важливих умов - today.ua

Група дослідники з Університету Макмастера (Канада) під час випробувань з'ясували, що кофеїн допомагає печінці знижувати рівень поганого холестерину в кровотоку, тому є чудовою профілактикою серцево-судинних захворювань. Крім того, ряд європейських учених провели довгострокові дослідження, які показали, що рівень смертності від недуг серця та судин нижчий у тих, хто любить пити каву.

"В результаті нашого дослідження ми з'ясували, як саме кофеїн знижує рівень білка PCSK9 у кровотоку і цим допомагає знизити ризик появи серцево-судинних захворювань", - пояснив канадський учений Річард Остін з Університету Макмастера.

Кава запобігає захворюванням серця, але при дотриманні трьох важливих умов Дослідники з Канади зазначають, що для отримання терапевтичного ефекту кави необхідно пити без цукру, молока та вершків. При цьому, разом з кавою не можна їсти солодощі, наприклад, цукерки, шоколад, тістечка. Не варто також думати, що якщо в енергетичних напоях міститься кофеїн, то вони корисні для серця.

Популярні зараз

Українцям масово підвищать зарплати: названо нові суми

Пенсії перерахують з 1 червня: кому з українців додадуть 999 грн

Стало відомо, чи вилучатимуть для ЗСУ автомобіль, якщо він один у власника

В Укренерго ухвалили рішення щодо відключень електроенергії

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Канадські вчені стверджують, що це не так, для здоров'я серця та судин корисна лише натуральна кава без добавок. Вживати ароматний напій слід у невеликих кількостях, достатньо однієї-двох чашок у першій половині дня.

Нагадаємо, раніше дієтологи розповіли, чим можна замінити молоко у каві, щоб знизити калорійність і не зіпсувати смаку напою.