Today.ua

Кава шкодить організму: психолог розказала про негативний вплив напою

Психолог Галина Волошина вважає, що кофеїн – головний тригер тривоги. Експерт порадила рідше радувати себе чашечкою ароматного напою вранці, нагадавши про негативний вплив кави на психіку.

Кофеїн збуджує нервову систему і підвищує рівень тривожності. Волошина вказала, що вчені провели дослідження та вивчили вплив речовини на пацієнтів із генералізованим тривожним розладом. Виявилося, такі люди аномально чутливі до кофеїну.

"Ми тимчасово почуваємося добре після споживання, і ми відчуваємо тривожні наслідки лише за кілька годин", - пояснила психологиня у своєму telegram-каналі "Психологічна підтримка".

Волошина уточнила, що під час експерименту з'ясувалося, що кофеїн впливає на виникнення панічних атак. Також він трохи підвищує артеріальний тиск. У поєднанні зі стресовими ситуаціями кофеїн у деяких випадках викликав галюцинації. Різка відмова від кофеїну проявляється головним та м'язовим болем, втомою та апатією.

Людям, схильним до депресії, краще обмежити вживання кави, а також чаю, газованих напоїв та енергетиків, у яких міститься кофеїн. Спробуйте виключити їх на 60 днів і відстежте рівень тривоги в цей період.

Рекомендації:

Нагадаємо, що популярна кава без кофеїну також може зашкодити здоров'ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ