Багато хто звик думати, що розчинна кава не має в собі й краплі кофеїну, і складається з добавок і консервантів. Однак це не так. В даному напої, так би мовити, швидкого приготування, міститься виключно кава, а також безліч корисних речовин.
Насправді в розчинній каві містяться ті ж хімічні речовини, що і в самій каві.
Так з чого ж робиться розчинна кава? З кавових зерен, звичайно, не тієї ж якості, що в заварній, але тих що відповідають усім вимогам харчових стандартів. Вони проходять ретельний відбір і контроль якості. У процесі екстракції в концентрат переходять головним чином молекули кофеїну і мікроелементи, а ефірні олії випаровуються. В результаті розчинна кава має інший смак, ніж заварна.
Даний напій містить безліч корисних речовин: від вітаміну В і мінералів, до антиоксидантів і кофеїну. При цьому в його склад не входять барвники, ароматизатори, стабілізатори та інше, якщо не говорити про розчинну каву в пакетиках 3в1. У каві швидкого приготування є кофеїн - на одну чайну ложку його 30-40 мг, на дві, відповідно, 60-80 мг - стільки ж, скільки в одній порції американо.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Нагадаємо, вчені встановили, що кава має антибактеріальну властивість. Несподіване відкриття привело в замішання фармацевтів.