Коли потрібно солити квасолю, щоб вона швидко зварилася без замочування

Автор: Шевченко Лилия

Щоб швидко відварити суху квасолю до готовності, не обов'язково її замочувати на ніч. Секретний прийом досвідчених кулінарів дозволяє заощаджувати не лише час, а й енергоресурси у процесі приготування квасолі.

Коли потрібно солити квасолю, щоб вона швидко зварилася без замочування - today.ua

Для прискореного приготування смачної та корисної квасолі знадобиться вода, сіль і, власне, сама квасоля. Відміряйте склянку бобових, ретельно промийте під проточною водою і перекладіть у сотейник. Залийте очищеною водою, поставте варитись на середній вогонь.

Коли рідина в каструлі закипить, злийте її і промийте квасолю в друшляку під проточною водою. Знову пересипте бобові в ємність і залийте чистою водою. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і вимкніть плиту. Залиште квасолю на сорок хвилин, за цей час відкривати кришку не можна, інакше бобові не набухнуть. Коли потрібно солити квасолю, щоб вона швидко зварилася без замочування Через вказаний час знову промийте квасолю, залийте водою у співвідношенні 1:2 (одна частина квасолі на дві частини рідини). Варіть близько години на середньому вогні, не накриваючи кришкою кришку.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Додавати сіль у квасолю необхідно за п'ять хвилин до закінчення варіння, якщо це зробити раніше, час приготування збільшиться в кілька разів.

Популярні зараз

Залужного запитали про президентські амбіції: відповідь ексголовкома

Названі знаки Зодіаку, життя яких значно покращиться у травні

Кулеба зробив заяву про переговори з Росією: названо головну умову України

В Україні за останній рік стало більше мільйонерів: Гетманцев озвучив деталі

Дізнайтеся також, який секретний інгредієнт потрібно додати у горох, щоб він швидко розварився у пюре.