Щоб швидко відварити суху квасолю до готовності, не обов'язково її замочувати на ніч. Секретний прийом досвідчених кулінарів дозволяє заощаджувати не лише час, а й енергоресурси у процесі приготування квасолі.
Для прискореного приготування смачної та корисної квасолі знадобиться вода, сіль і, власне, сама квасоля. Відміряйте склянку бобових, ретельно промийте під проточною водою і перекладіть у сотейник. Залийте очищеною водою, поставте варитись на середній вогонь.
Коли рідина в каструлі закипить, злийте її і промийте квасолю в друшляку під проточною водою. Знову пересипте бобові в ємність і залийте чистою водою. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і вимкніть плиту. Залиште квасолю на сорок хвилин, за цей час відкривати кришку не можна, інакше бобові не набухнуть.
Додавати сіль у квасолю необхідно за п'ять хвилин до закінчення варіння, якщо це зробити раніше, час приготування збільшиться в кілька разів.
Дізнайтеся також, який секретний інгредієнт потрібно додати у горох, щоб він швидко розварився у пюре.