Today.ua

Коли потрібно солити квасолю, щоб вона швидко зварилася без замочування

Щоб швидко відварити суху квасолю до готовності, не обов'язково її замочувати на ніч. Секретний прийом досвідчених кулінарів дозволяє заощаджувати не лише час, а й енергоресурси у процесі приготування квасолі.

Для прискореного приготування смачної та корисної квасолі знадобиться вода, сіль і, власне, сама квасоля. Відміряйте склянку бобових, ретельно промийте під проточною водою і перекладіть у сотейник. Залийте очищеною водою, поставте варитись на середній вогонь.

Коли рідина в каструлі закипить, злийте її і промийте квасолю в друшляку під проточною водою. Знову пересипте бобові в ємність і залийте чистою водою. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і вимкніть плиту. Залиште квасолю на сорок хвилин, за цей час відкривати кришку не можна, інакше бобові не набухнуть. Через вказаний час знову промийте квасолю, залийте водою у співвідношенні 1:2 (одна частина квасолі на дві частини рідини). Варіть близько години на середньому вогні, не накриваючи кришкою кришку.

Додавати сіль у квасолю необхідно за п'ять хвилин до закінчення варіння, якщо це зробити раніше, час приготування збільшиться в кілька разів.

Дізнайтеся також, який секретний інгредієнт потрібно додати у горох, щоб він швидко розварився у пюре.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ