У великодній кошик крім пасок і фарбованих яєць прийнято класти колечко домашньої м'ясної ковбаси. Будь-яка господиня може самостійно приготувати смачну і безпечну для здоров'я ковбасу з курячого м'яса.
Куряча ковбаса на Великдень
Інгредієнти:
- 1 кг курячого м'яса без кісток (стегно)
- 8 часточок часнику
- 15 г желатину
- по 0,5 ст. л. меленого чорного перцю і курячої приправи
- 2 ст. л. майонезу
Спосіб приготування:
М'ясо відокремте від кісток, дрібно наріжте кубиками розміром 1-2 см половину м'якоті. Інше м'ясо пропустіть двічі через м'ясорубку.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Змішайте фарш і шматочки курки з майонезом, пропущеним через прес часником, спеціями. В кінці всипте швидкорозчинний желатин і добре перемішайте. Розстеліть на столі лист харчової плівки, вздовж одного боку викладіть чверть курячого фаршу, загорніть тугу ковбаску, підкручуючи краї. Оберніть фольгою.
Аналогічним чином сформуйте ще три ковбаски. Відваріть в киплячій воді протягом години або запечіть в духовці при 80 градусах. Остудіть і поставте в холодильник. Перед подачею до столу звільніть ковбасу від плівки і фольги, наріжте тонкими кружечками.
Смачного!
На десерт можна спекти рулет з маком на Великдень. Смачна випічка готується дуже просто.