Today.ua

Куряча ковбаса на Великдень: простий рецепт смачної закуски для святкового застілля

У великодній кошик крім пасок і фарбованих яєць прийнято класти колечко домашньої м'ясної ковбаси. Будь-яка господиня може самостійно приготувати смачну і безпечну для здоров'я ковбасу з курячого м'яса.

Куряча ковбаса на Великдень

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

М'ясо відокремте від кісток, дрібно наріжте кубиками розміром 1-2 см половину м'якоті. Інше м'ясо пропустіть двічі через м'ясорубку.

Змішайте фарш і шматочки курки з майонезом, пропущеним через прес часником, спеціями. В кінці всипте швидкорозчинний желатин і добре перемішайте. Розстеліть на столі лист харчової плівки, вздовж одного боку викладіть чверть курячого фаршу, загорніть тугу ковбаску, підкручуючи краї. Оберніть фольгою.

Аналогічним чином сформуйте ще три ковбаски. Відваріть в киплячій воді протягом години або запечіть в духовці при 80 градусах. Остудіть і поставте в холодильник. Перед подачею до столу звільніть ковбасу від плівки і фольги, наріжте тонкими кружечками.

Смачного!

На десерт можна спекти рулет з маком на Великдень. Смачна випічка готується дуже просто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ