Кутя на Різдво з рису з апельсиновим соком: рецепт найсмачнішого частування до свята

Автор: Шевченко Лилия

Приготувати смачну кутю на Різдво зовсім не складно. Дуже смачна ритуальна святкова каша виходить на основі рису з апельсиновим соком. Від таких ласощів не відмовиться ніхто в період різдвяного Святвечора.

Кутя на Різдво з рису з апельсиновим соком: рецепт найсмачнішого частування до свята - today.ua

Рисова кутя на Різдво

Інгредієнти:

  • 1 склянка рису
  • 2,5 склянки апельсинового соку
  • 100 г кураги
  • 100 г ізюму без кісточок
  • 100 г лісових горіхів або кеш'ю
  • 100 г мигдалю або волоських горіхів
  • 1,5 ст. л. меду
  • 3-4 чорносливи

Спосіб приготування:

Рис промити під проточною водою, висипати в каструлю. Залийте крупу апельсиновим соком, поставте на слабкий вогонь та варіть до готовності. Щоб каша не пригоріла, її слід періодично помішувати. Кутя на Різдво з рису з апельсиновим соком: рецепт найсмачнішого частування до свята Розігрійте на середньому вогні суху сковороду, обсмажте горіхи до золотистого кольору. Очистіть від лушпиння і наріжте шматочками. Курагу, родзинки та чорнослив залийте окропом, залиште на 10 хвилин.

Популярні зараз

У Верховній Раді визнали, що в Україні закінчились гроші для зарплат військовим: який вихід бачить влада

З'явився коментар щодо ймовірної депортації українських чоловіків із Чехії

Десна принесе забруднену воду до Києва 10 вересня: як намагаються запобігти ситуації

На планеті стрімко підвищується рівень Світового океану: в ООН говорять про затоплення значної частини суші

Потім злийте воду, наріжте курагу та чорнослив невеликими шматочками. Готовий рис змішайте з підготовленими горіхами та сухофруктами, заправте медом.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Дізнайтеся також, як правильно вибрати крупу, щоб кутя на Різдво вийшло казково смачним.