Кутя на Різдво з рису з апельсиновим соком: рецепт найсмачнішого частування до свята

Автор: Шевченко Лилия

Приготувати смачну кутю на Різдво зовсім не складно. Дуже смачна ритуальна святкова каша виходить на основі рису з апельсиновим соком. Від таких ласощів не відмовиться ніхто в період різдвяного Святвечора.

Кутя на Різдво з рису з апельсиновим соком: рецепт найсмачнішого частування до свята - today.ua

Рисова кутя на Різдво

Інгредієнти:

  • 1 склянка рису
  • 2,5 склянки апельсинового соку
  • 100 г кураги
  • 100 г ізюму без кісточок
  • 100 г лісових горіхів або кеш'ю
  • 100 г мигдалю або волоських горіхів
  • 1,5 ст. л. меду
  • 3-4 чорносливи

Спосіб приготування:

Рис промити під проточною водою, висипати в каструлю. Залийте крупу апельсиновим соком, поставте на слабкий вогонь та варіть до готовності. Щоб каша не пригоріла, її слід періодично помішувати. Кутя на Різдво з рису з апельсиновим соком: рецепт найсмачнішого частування до свята Розігрійте на середньому вогні суху сковороду, обсмажте горіхи до золотистого кольору. Очистіть від лушпиння і наріжте шматочками. Курагу, родзинки та чорнослив залийте окропом, залиште на 10 хвилин.

Популярні зараз

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Потім злийте воду, наріжте курагу та чорнослив невеликими шматочками. Готовий рис змішайте з підготовленими горіхами та сухофруктами, заправте медом.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Дізнайтеся також, як правильно вибрати крупу, щоб кутя на Різдво вийшло казково смачним.