Приготувати смачну кутю на Різдво зовсім не складно. Дуже смачна ритуальна святкова каша виходить на основі рису з апельсиновим соком. Від таких ласощів не відмовиться ніхто в період різдвяного Святвечора.
Рисова кутя на Різдво
Інгредієнти:
- 1 склянка рису
- 2,5 склянки апельсинового соку
- 100 г кураги
- 100 г ізюму без кісточок
- 100 г лісових горіхів або кеш'ю
- 100 г мигдалю або волоських горіхів
- 1,5 ст. л. меду
- 3-4 чорносливи
Спосіб приготування:
Рис промити під проточною водою, висипати в каструлю. Залийте крупу апельсиновим соком, поставте на слабкий вогонь та варіть до готовності. Щоб каша не пригоріла, її слід періодично помішувати.
Потім злийте воду, наріжте курагу та чорнослив невеликими шматочками. Готовий рис змішайте з підготовленими горіхами та сухофруктами, заправте медом.
Смачного!
Дізнайтеся також, як правильно вибрати крупу, щоб кутя на Різдво вийшло казково смачним.