Квашена капуста - один з найкорисніших і найсмачніших салатів у холодну пору року, який можна приготувати без зайвих витрат і турбот. Однак дуже важливо розуміти, які інгредієнти роблять продукт небезпечним для здоров'я, і уважно читати рецептуру.
Салат із квашеної капусти, яка пройшла природний процес ферментації, насичує організм людини цінними мікроелементами та вітамінами. Але якщо в процесі приготування до овочів було додано цукор, то така квашена капуста не дуже добре впливає на здоров'я людини.
Дієтологи рекомендують готувати квашену капусту з тертою морквою, насінням анісу та сіллю. Морква та прянощі зроблять салат ще кориснішим і смачнішим, а сіль необхідна для запуску процесу ферментації. Цукор не варто додавати, щоб готова квашена капуста не втратила корисних властивостей і не шкодила організму.
Купуючи в магазині готову квашену капусту, слід уважно читати вказівки на етикетці. Не варто брати салат з додаванням цукру, меду та різних добавок з маркуванням Е.
Нагадаємо, найкорисніша для здоров'я квашена капуста домашнього приготування. Рецепт салату в пакеті, який виходить дуже смачним.