У період сезонних застуд дуже важливо, щоб в раціоні були насичені вітамінами і корисними мікроелементами овочеві страви. Квашена капуста без оцту готується всього за три дні, виходить дуже смачною і цілющою.
Квашена капуста без оцту
Інгредієнти:
- 1 вилок білокачанної капусти
- 1 морква
- 1 л води
- 1 ст. л. солі
- 1 ст. л. цукру
Спосіб приготування:
Капусту тонко нашаткуйте на спеціальній тертці. Можна нарізати ножем тонкою соломкою. Моркву натріть на крупній тертці і перекладіть в миску з капустою. Руками ретельно перемішайте подрібнені овочі, злегка їх приминаючи, але сильно м'яти не потрібно.
Популярні зараз
В Україні змінять підходи до пільг для оплати комуналки поліцейським та військовослужбовцям
Перемагаємо кризу: секрети ефективного менеджменту
Байден хоче, щоб Україна знизила мобілізаційний вік до 18 років, – AP
У січні 2025 року цигарки подорожчають на 40 грн, - Железняк
Покладіть в скляні банки. Щільно притискайте шари капусти, щоб між ними не залишалися зазори. Заповніть ємності до самого верху. Воду закип'ятіть на плиті, додайте сіль і цукор. Гарячим розсолом залийте капусту в банках. Робити це потрібно повільно, щоб рідина встигала проникнути до самого дна. Накрийте нещільно банки кришками, поставте на тарілку, оскільки розсіл при бродінні буде витікати.
Періодично пробивайте капусту загостреною паличкою до самого дна банки для видалення газу. Через три дні квашена капуста буде готова, її можна подавати до столу. Зберігайте салат в холодильнику.
Смачного!
Приготуйте також смачний салат із зелених помідорів по-корейськи. Хрустка закуска підійде до свята або сімейного вечері.