Ліниві голубці не поступаються за смаком звичайним, а готуються набагато швидше. Влітку ви можете приготувати смачний обід із молодої капусти. Пропонуємо простий рецепт соковитої страви нашвидкуруч.
Ліниві голубці частіше готуються з рису, який можна замінити будь-якою іншою крупою, наприклад перловкою. Вам знадобляться:
- 1 велика молода капуста;
- кілограм м'ясного фаршу (краще свинячого);
- 2 склянки перлової крупи;
- 2 яйця;
- 3 сл. л. томатної пасти;
- сіль та перець за смаком;
- 14 ст. л. панірувальних сухарів;
- рослинна олія;
- склянка води;
- склянка сметани.
Молоду капусту потрібно дрібно нашаткувати ножем. Відправте її на кілька хвилин у підсолену киплячу воду.
Перловку слід відварити до напівготовності. Замочіть крупу, а потім відправте її в окріп із розрахунку: частина перлівки до двох частин води.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Трохи охолоджену капусту та крупу змішайте з фаршем, яйцями, панірувальними сухарями та 2 сл. л. томатної пасти.
Добре перемішайте інгредієнти, посоліть і поперчіть. Можна використати спеціальну приправу для голубців.
Сформуйте великі котлети та обваляйте їх у панірувальних сухарях. Також можна використовувати пшеничне борошно.
Тепер потрібно розігріти масло в сковороді і обсмажити ліниві голубці з двох боків до золотистої скоринки.
В окремій ємності змішайте 1 сл. л. томатної пасти, сметану та воду. Залийте голубці та протушкуйте протягом 20 хвилин. Подавайте зі сметаною. Смачного!
Нагадаємо, у чому головний секрет приготування лінивих голубців.