Ліниві голубці нашвидкуруч: як приготувати соковиту літню страву з молодої капусти

Автор: Леся Ловіцька

Ліниві голубці не поступаються за смаком звичайним, а готуються набагато швидше. Влітку ви можете приготувати смачний обід із молодої капусти. Пропонуємо простий рецепт соковитої страви нашвидкуруч.

Ліниві голубці нашвидкуруч: як приготувати соковиту літню страву з молодої капусти  - today.ua

Ліниві голубці частіше готуються з рису, який можна замінити будь-якою іншою крупою, наприклад перловкою. Вам знадобляться:

  • 1 велика молода капуста;
  • кілограм м'ясного фаршу (краще свинячого);
  • 2 склянки перлової крупи;
  • 2 яйця;
  • 3 сл. л. томатної пасти;
  • сіль та перець за смаком;
  • 14 ст. л. панірувальних сухарів;
  • рослинна олія;
  • склянка води;
  • склянка сметани.

Молоду капусту потрібно дрібно нашаткувати ножем. Відправте її на кілька хвилин у підсолену киплячу воду.

Перловку слід відварити до напівготовності. Замочіть крупу, а потім відправте її в окріп із розрахунку: частина перлівки до двох частин води.

Популярні зараз

Меценат Олег Крот допоміг забезпечити спеціальне харчування для важкохворих дітей у лікарні Кропивницького

Названо дві категорії працівників, які мають максимальний попит серед роботодавців

У ТЦК пояснили, чому повістки поштою отримують і ті, хто оновили військово-облікові дані, і ухилянти

У Пентагоні зробили заяву щодо завершення війни Росії з Україною

Трохи охолоджену капусту та крупу змішайте з фаршем, яйцями, панірувальними сухарями та 2 сл. л. томатної пасти.

Добре перемішайте інгредієнти, посоліть і поперчіть. Можна використати спеціальну приправу для голубців.

Сформуйте великі котлети та обваляйте їх у панірувальних сухарях. Також можна використовувати пшеничне борошно.

Ліниві голубці нашвидкуруч: як приготувати соковиту літню страву з молодої капусти Тепер потрібно розігріти масло в сковороді і обсмажити ліниві голубці з двох боків до золотистої скоринки.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

В окремій ємності змішайте 1 сл. л. томатної пасти, сметану та воду. Залийте голубці та протушкуйте протягом 20 хвилин. Подавайте зі сметаною. Смачного!

Нагадаємо, у чому головний секрет приготування лінивих голубців.