Today.ua

Ліниві голубці нашвидкуруч: як приготувати соковиту літню страву з молодої капусти

Ліниві голубці не поступаються за смаком звичайним, а готуються набагато швидше. Влітку ви можете приготувати смачний обід із молодої капусти. Пропонуємо простий рецепт соковитої страви нашвидкуруч.

Ліниві голубці частіше готуються з рису, який можна замінити будь-якою іншою крупою, наприклад перловкою. Вам знадобляться:

Молоду капусту потрібно дрібно нашаткувати ножем. Відправте її на кілька хвилин у підсолену киплячу воду.

Перловку слід відварити до напівготовності. Замочіть крупу, а потім відправте її в окріп із розрахунку: частина перлівки до двох частин води.

Трохи охолоджену капусту та крупу змішайте з фаршем, яйцями, панірувальними сухарями та 2 сл. л. томатної пасти.

Добре перемішайте інгредієнти, посоліть і поперчіть. Можна використати спеціальну приправу для голубців.

Сформуйте великі котлети та обваляйте їх у панірувальних сухарях. Також можна використовувати пшеничне борошно.

Тепер потрібно розігріти масло в сковороді і обсмажити ліниві голубці з двох боків до золотистої скоринки.

В окремій ємності змішайте 1 сл. л. томатної пасти, сметану та воду. Залийте голубці та протушкуйте протягом 20 хвилин. Подавайте зі сметаною. Смачного!

Нагадаємо, у чому головний секрет приготування лінивих голубців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ