У різдвяний Святвечір прийнято запрошувати до будинку гостей. Якщо часу залишилося зовсім мало, то приготуйте ліниві голубці з грибами. Така страва стане головною окрасою святкового столу.
Ліниві голубці з грибами
Інгредієнти:
- 400 г білокачанної капусти
- 300 г печериць
- 1 цибулина
- 1 морква
- 100 г рису
- 35 г томатної пасти
- 2 часточки часнику
- 50 г борошна
- Сіль та прянощі за смаком
- 2 ст. л. соняшникової олії
Спосіб приготування:
Рис відваріть до напівготовності, потім промийте холодною водою. Гриби дрібно наріжте, цибулю поріжте невеликими кубиками, натріть моркву на середній тертці.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Розігрійте на великій сковороді олію, всипте цибулю, через пару хвилин, коли цибуля стане напівпрозорою, додайте моркву, готуйте всі разом 2-3 хвилини. Перекладіть у сковороду з овочами гриби, обсмажуйте до випаровування рідини. Зніміть із плити. Капусту наріжте тонкою соломкою, залийте окропом на десять хвилин. Відкиньте на друшляк, щоб стекла волога. Змішайте з|із| остиглим рисом і смаженими грибами з овочами.
Перемішайте отриману масу, приправте до смаку меленими прянощами, подрібненим часником і сіллю. Вологими руками сформуйте голубці довгастої форми. Посипте борошном, щоб заготовки були покриті з усіх боків. Покладіть у форму для запікання.
Томатну пасту розчиніть у 250 мл окропу, посоліть-поперчіть до смаку. Залийте отриманим соусом голубці у формі, відправте в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на годину.
Смачного!
Приготуйте також соковиті та смачні котлети без додавання батона. Рецепт від досвідчених господарок.