У різдвяний Святвечір прийнято запрошувати до будинку гостей. Якщо часу залишилося зовсім мало, то приготуйте ліниві голубці з грибами. Така страва стане головною окрасою святкового столу.
Ліниві голубці з грибами
Інгредієнти:
- 400 г білокачанної капусти
- 300 г печериць
- 1 цибулина
- 1 морква
- 100 г рису
- 35 г томатної пасти
- 2 часточки часнику
- 50 г борошна
- Сіль та прянощі за смаком
- 2 ст. л. соняшникової олії
Спосіб приготування:
Рис відваріть до напівготовності, потім промийте холодною водою. Гриби дрібно наріжте, цибулю поріжте невеликими кубиками, натріть моркву на середній тертці.
Розігрійте на великій сковороді олію, всипте цибулю, через пару хвилин, коли цибуля стане напівпрозорою, додайте моркву, готуйте всі разом 2-3 хвилини.
Перемішайте отриману масу, приправте до смаку меленими прянощами, подрібненим часником і сіллю. Вологими руками сформуйте голубці довгастої форми. Посипте борошном, щоб заготовки були покриті з усіх боків. Покладіть у форму для запікання.
Томатну пасту розчиніть у 250 мл окропу, посоліть-поперчіть до смаку. Залийте отриманим соусом голубці у формі, відправте в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на годину.
Смачного!
Приготуйте також соковиті та смачні котлети без додавання батона. Рецепт від досвідчених господарок.