Краще не вживати: які сорти хліба шкодять здоров'ю

Автор: Леся Ловіцька

Мало хто повністю виключив хліб із раціону, та й навряд чи це потрібно. Головний продукт нашого столу навчилися готувати за безліччю рецептів – на будь-який смак. Однак деякі види завдадуть організму шкоду, а не користь.

Краще не вживати: які сорти хліба шкодять здоров'ю - today.ua

Експерти з харчування проаналізували склад різних хлібобулочних виробів. В ультраобробленому, рафінованому хлібі із пшеничного борошна багато простих вуглеводів та мало клітковини. У ньому часто містяться консерванти, рослинні олії та цукор.

Друге місце антирейтингу віддано солодкому хлібові з корицею. Дієтологи назвали його шкідливим через велику кількість цукру у складі.

Краще не вживати: які сорти хліба шкодять здоров'ю Цільнозерновий хліб випікають із подрібнених зерен. У нього потрапить їхня оболонка, в якій багато корисних речовин - вітаміни Е, В, а також клітковина. Проте фахівці нагадали, що такий хліб занадто грубий – його треба з обережністю вживати людям із проблемами ШКТ.

Популярні зараз

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Найкращим хлібом названий житній, який містить утричі більше клітковини, ніж пшеничний. Він низькокалорійний, краще засвоюється організмом та прискорює обмін речовин.

Раніше ми повідомляли як організму кредит кави. Виявляється, найулюбленіший напій більшості людей планети краще не вживати тим, хто має проблеми з психікою.