Зараз, як ніколи, хочеться повертатися до свого коріння, вивчати історії перемог українського народу, впроваджуватися в культуру, і, звичайно ж, готувати споконвічно українські страви. Пропонуємо вам приготувати львівський сирний пиріг за рецептом відомої української кулінарки Дар'ї Цвек, який родом із 1989 року.
Львівський сирний пиріг – рецепт
Складові:
- 600 г домашнього сиру
- 100 г вершкового масла
- 4 яйця
- 150 г цукру
- 1 середня картопля
- 1 ст. л. лимонної цедри
- 1 ч. л. розпушувача
- 150 г вишні або родзинок
- Пакетик ванільного цукру
Для глазурі:
- Плитка гіркого шоколаду
- Вершки
- Молоко
Спосіб приготування:
- Сухофрукти заливаємо гарячою водою на 10-15 хвилин або на ніч у апельсиновому соку чи алкоголі.
- Через сито перетираємо сир.
- Додаємо натерту на дрібній тертці варену картоплину.
- Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки додаємо до сиру з картоплею та перемішуємо. Додаємо цукор, розпушувач та ванільний цукор – перемішуємо. Додаємо вершкове масло, цедру лимона та сухофрукти.
- Білки збиваємо з щіпкою солі до стійкої піни, і поступово вводимо в сирну масу.
- Застелену пергаментом форму змащуємо олією. Пиріг випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 1-1,5 години.
- Пиріг повинен підрум'янитися, а його готовність перевіряємо так: злегка потрясіть форму - серединка пирога не повинна трястись.
- Даємо готовому пирогу охолонути і лише потім дістаємо із форми.
- На водяній бані топимо шоколад, додаємо молоко та вершки. Чому немає пропорцій? Тому що густоту глазурі підбирайте на власний розсуд.
- Готову глазур виливаємо зверху на пиріг.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати ідеальний бісквіт без розпушувача – простий рецепт із чотирьох інгредієнтів.