Today.ua

Львівський сирник на сніданок – рецепт автентичного українського десерту, якому понад 30 років

Зараз, як ніколи, хочеться повертатися до свого коріння, вивчати історії перемог українського народу, впроваджуватися в культуру, і, звичайно ж, готувати споконвічно українські страви. Пропонуємо вам приготувати львівський сирний пиріг за рецептом відомої української кулінарки Дар'ї Цвек, який родом із 1989 року.

Львівський сирний пиріг – рецепт

Складові:

Для глазурі:

Спосіб приготування:

  1. Сухофрукти заливаємо гарячою водою на 10-15 хвилин або на ніч у апельсиновому соку чи алкоголі.
  2. Через сито перетираємо сир.
  3. Додаємо натерту на дрібній тертці варену картоплину.
  4. Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки додаємо до сиру з картоплею та перемішуємо. Додаємо цукор, розпушувач та ванільний цукор – перемішуємо. Додаємо вершкове масло, цедру лимона та сухофрукти.
  5. Білки збиваємо з щіпкою солі до стійкої піни, і поступово вводимо в сирну масу.
  6. Застелену пергаментом форму змащуємо олією. Пиріг випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 1-1,5 години.
  7. Пиріг повинен підрум'янитися, а його готовність перевіряємо так: злегка потрясіть форму - серединка пирога не повинна трястись.
  8. Даємо готовому пирогу охолонути і лише потім дістаємо із форми.
  9. На водяній бані топимо шоколад, додаємо молоко та вершки. Чому немає пропорцій? Тому що густоту глазурі підбирайте на власний розсуд.
  10. Готову глазур виливаємо зверху на пиріг.
Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Кріс | Затишний фудблог✨ (@chris.godij)

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати ідеальний бісквіт без розпушувача – простий рецепт із чотирьох інгредієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ