Майонез - ідеальне доповнення багатьох ситних салатів. Вартість покупного досить висока навіть за невеликий обсяг продукту. А про якість годі й казати. Спробуйте приготувати смачний соус дома – лише за кілька хвилин.
Чули, що майонез потрібно довго збивати віночком і водити інгредієнти у суворій послідовності? Забудьте про це та спробуйте полегшити собі життя.
Вам знадобляться два курячих яйця, склянка рослинної олії (краще оливкової, але рослинна буде доступніша), чайна ложка магазинної гірчиці, половинка чайної ложки солі та чайна ложка цукру з гіркою.
Візьміть півлітрову баночку або іншу невелику ємність та занурювальний блендер. Збийте ці інгредієнти на великій швидкості протягом двох хвилин. Тепер слід додати одну столову ложку укусу і знову збити. Готово!
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Якщо яйця великі, може знадобитися трохи більше олії. Якщо маленькі – візьміть три, а не два. Пам'ятайте, що чим більше олії, тим густішим буде ваш майонез. А яйця якраз роблять його рідким.
Також можна додати в готовий соус трохи бурякового соку – для рожевого кольору, порошку васабі – для зеленого відтінку, часник, куркуму та багато інших інгредієнтів.
Нещодавно ми розкрили секрети приготування дивовижної "Оселедця під шубою" з домашнім майонезом.