Ситні овочеві салати чудово втамовують голод. "Оселедець під шубою" часто прикрашає святковий стіл взимку. Однак і у весняний період він доречний як ситний обід. Зрідка можна побалувати себе смачною калорійною стравою, якщо правильно її приготувати.
![“Оселедець під шубою“: чотири секрети приготування ситного салату “Оселедець під шубою“: чотири секрети приготування ситного салату - today.ua](https://today.ua/wp-content/uploads/2022/05/seledka-pod-shuboj-768x512.jpg)
На невелику порцію знадобляться філе оселедця, п'ять картоплин, цибулина, велика морква і два буряки середнього розміру. Відваріть овочі до готовності у підсоленій воді. "Оселедець під шубою" вийде особливо смачним, якщо обрати жирний сорт риби.
Другий секрет полягає у правильному укладання шарів. Першим на блюдо відправте шар картоплі, потім нарізаний кубиком оселедець і цибулю. Рясно змастіть майонезом, після чого потрібно натріть моркву та буряк. Після цього потрібно ще раз змастити верх салату майонезом.
Третій секрет полягає у цибулі, яку попередньо потрібно промаринувати. Нарізаний овоч залийте окропом і залиште у чашці до повного остигання. Потім посоліть, поперчіть і додайте трохи яблучного оцту. Через півгодини можна використовувати цибулю у салат.
Популярні зараз
Трамп назвав Зеленському причини, з яких Путін розпочав війну з Україною
Одна з країн Європи різко скоротить соціальну допомогу українським біженцям
Екс-держсекретар США озвучив “мирний план“ Трампа у разі перемоги на виборах
Бухгалтерська помилка: Пентагон знайшов додаткові 2 млрд доларів для України
Четвертий секрет – вибирайте велику тертку. Натерті овочі на дрібну тертку дадуть сік - і страва вийде водянистою і несмачною.
Майонез для салату краще використати домашній. Простий та смачний рецепт представив відомий український кулінар Євген Клопотенко.